Składniki:
- 1 szklanka mąki razowej
- 1 szklanka mąki lnianej
- Prawie całą szklanka mąki ryżowej
- 3 łyżki cukru trzcinowego
- 1 opakowanie cukru wanilinowego (opcjonalnie)
- 2 łyżki przyprawy do piernika
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 0,5 - 3/4 szklanki miodu
- ok 100 g masła
Wykonanie:
Masło roztapiam i dodaje pozostałe składniki, mieszając. Całość pozostawiam do ostygnięcia na ok godzinę, warto do lodówki je włożyć.
Ciasto jest dość kruche, dlatego odpuśćcie sobie jakiekolwiek wzory - najlepiej zrobić kulki lub je spłaszczyć lekko na blasze. Całość do rozgrzanego piekarnika na ok 180 stopni aż się zarumienią.
U mnie było to ok 15 minut.
U mnie było to ok 15 minut.
Całość pozostawić do wystygnięcia. Jeśli chcemy zjeść je natychmiast, to spodziewamy się, że będą twarde. Muszą odleżeć. Można je dodatkowo zatopić w czekoladzie, jeśli mamy ochotę 😉
Zapraszamy też na nas FANPAGE oraz konto na INSTAGRAMIE!
wygląda bardzo apetycznie
OdpowiedzUsuńWszystkiego dobrego z okazji Naszego święta!
Zapraszam do siebie, xx Bambi