Składniki:
- 250 g mąki owsianej
- 3 łyżki mąki lnianej
- 3 łyżki płatków jaglanych
- 3 łyżki płatków owsianych
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 garście suszonej żurawiny
- 2 łyżki słonecznika
- 1 torebka cukru ze skórką pomarańczową (dr Oetker)
- 2 solidne łyżki miodu
- 50 g roztopionego masła/Kasi
- 150 g mleka migdałowego
Wykonanie (ok. 12 ciastek):
W rondelku rozpuść masło. W tym samym czasie do miski wsyp wszystkie sypkie produkty, do których dodasz rozpuszczone masło i mleko migdałowe.
Całość mieszaj aż do uzyskania lepkiej konsystencji. Jeżeli ciasto jest zbyt klejące, podsyp lekko mąką. Ustaw piekarnik na ok. 180 stopni i przygotuj blachę, wyłożoną papierem.
Ręką lub łyżką twórz kulki, które rozpłaszczysz na blasze. Wstaw do piekarnika i czekaj, aż się zarumienią ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz